Nu ook Alblasserdam, Binnenmaas, Brielle en Cromstrijen aangesloten op LV WOZ

15 nov 2016

De Landelijke voorziening WOZ (LV WOZ) is een centraal loket waar iedereen de WOZ-gegevens van alle Nederlandse gemeenten kan inzien. Per 1 oktober 2016 zijn deze waarden openbaar. Dat is makkelijk voor de grote afnemers van WOZ-gegevens, zoals de Belastingdienst, CBS en samenwerkingsverbanden voor gemeentelijke belastingen zoals het SVHW. Bij de aansluiting op LV WOZ moet een gemeente slagen voor de aansluittoets van de Waarderingskamer. De komende periode gaat SVHW ook de overige deelnemende gemeenten aansluiten op de LV WOZ.

Voordelen voor burgers
Met het Loket voor openbare WOZ-waardenĀ krijgt u de mogelijkheid de WOZ-waarde van de eigen woning te vergelijken met die van woningen in de omgeving. U krijgt zo beter inzicht in de manier waarop verschillen tussen de woningen ook door de gemeente zijn vertaald in verschillen in de WOZ-waarde.

Voordelen voor gemeenten

  • Actuele gegevens (Mutaties van WOZ-waarden worden wekelijks bijgewerkt);
  • Gemeenten zijn na aansluiting op de LV WOZ af van de periodieke gegevensleveringen aan de huidige afnemers zoals de Belastingdienst (voor Invullen Aangifte), De waterschappen (heffing van waterschapsbelasting) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (statistische rapportages en het bepalen van belastingcapaciteit);
  • De LV WOZ maakt (her)gebruik van de standaarden en voorzieningen die binnen het stelsel van basisregistraties ontwikkeld zijn.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten