Is úw hond al aangemeld?

24 apr 2017

Voor verschillende gemeenten* verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar vindt de controle van 8 mei tot en met 8 juli plaats. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

De hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit. Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen.
Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug.

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873. Afmelden kan alleen via de website of schriftelijk. Voegt u in dit geval als bewijs een kopie van de rekening van de dierenarts òf een kopie van de euthanasie-/ afstandsverklaring.

 

(*) SVHW regelt en controleert hondenbelasting voor Alblasserdam, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Oud-Beijerland, Werkendam en Woudrichem.

 

 

 

 

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten