Aanslag waterschap bedrijfsruimten binnenkort op de mat

24 jan 2018

Zaterdag 27 januari ontvangen zo’n 18.000 bedrijven en particulieren de aanslag voor de jaarlijkse zuiverings- en verontreinigingsheffing bedrijfsruimten. Namens waterschap Hollandse Delta verstuurt SVHW deze belastingaanslag per post of digitaal via Mijn Overheid. Dit jaar ziet het aanslagbiljet er anders uit: overzichtelijk en met een heldere toelichting. Maar niet alleen het aanslagbiljet is vernieuwd. Ook de website van SVHW is verder verbeterd. 

SVHW gaat verder met digitale dienstverlening

Met de lancering van de nieuwe website en het aansluiten op MijnOverheid zette SVHW in 2016 een eerste stap naar een verbeterde digitale dienstverlening. Het afgelopen jaar heeft SVHW verder doorgepakt op die digitale dienstverlening, om nog meer inzicht en gemak te realiseren. Zo kunt u nu heel gemakkelijk direct uw aanslag betalen via iDEAL in ‘Mijn SVHW’. ‘Mijn SVHW’ geeft nu bovendien veel meer inzicht in aangevraagde zaken. Zo ziet u bijvoorbeeld in één oogopslag wanneer een machtiging automatische incasso is afgegeven. Ook kunt u in een detailoverzicht de betalingen zien die gedaan zijn. Daarnaast hoeft u maar één keer in te loggen met DigiD voor Mijn Overheid en ‘Mijn SVHW’. Hierdoor is het mogelijk om vrij te wisselen tussen MijnOverheid en ‘Mijn SVHW’.

Waterschapsbelasting bedrijfsruimten
U betaalt zuiveringsheffing aan waterschap Hollandse Delta voor het transport en de zuivering van afvalwater, als u afvalwater afvoert op het riool of op een installatie voor het zuiveren van stedelijk afvalwater. Als u rechtstreeks op oppervlaktewater loost dat in beheer is bij het waterschap, betaalt u verontreinigingsheffing.

Kijk voor meer informatie over zuiverings- en verontreinigingsheffing op www.svhw.nl/zuib, www.svhw.nl/wvob en op de site van waterschap Hollandse Delta: www.wshd.nl.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten