Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

14 feb 2018

Van 10 tot en met 24 februari verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. In totaal verstuurt SVHW zo’n 700.000 aanslagen namens de deelnemende gemeenten, waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst (RAD) Hoeksche Waard. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post. Dit jaar ziet het aanslagbiljet er anders uit: overzichtelijk met zoveel mogelijk lokale belastingen op één biljet, mèt een heldere toelichting. Maar niet alleen het aanslagbiljet is vernieuwd. Ook de website van SVHW is verder verbeterd. 

Eén aanslagbiljet: één overzicht, één rekening

Vanaf dit jaar introduceert SVHW het gecombineerde aanslagbiljet: overzicht en gemak van zoveel mogelijk verschillende lokale belastingen op één aanslagbiljet. Handiger voor de ontvanger en een bewuste keuze vanuit milieu en kosten oogpunt. De inwoners van de gemeente Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen en hebben te maken met het gecombineerde aanslagbiljet.

SVHW gaat verder met digitale dienstverlening

Met de lancering van de nieuwe website en het aansluiten op MijnOverheid zette SVHW in 2016 een eerste stap naar een verbeterde digitale dienstverlening. Het afgelopen jaar heeft SVHW hier verder op doorgepakt om nog meer inzicht en gemak te realiseren. Zo kunt u nu heel makkelijk direct uw aanslag betalen via iDEAL in ‘Mijn SVHW’. ‘Mijn SVHW’ geeft nu bovendien veel meer inzicht in aangevraagde zaken. Zo ziet u bijvoorbeeld in één oogopslag wanneer een machtiging automatische incasso is afgegeven en kunt u in een detailoverzicht de betalingen zien die gedaan zijn. Daarnaast hoeft u maar één keer in te loggen met DigiD voor Mijn Overheid en ‘Mijn SVHW’. Hierdoor is het mogelijk om vrij te wisselen tussen MijnOverheid en ‘Mijn SVHW’.

Verruimde openingstijden

Naast de digitale ontwikkelingen heeft SVHW ook aandacht voor degenen, die liever hun zaken telefonisch regelen. SVHW verruimt in de periode van 12 februari tot en met 2 maart de telefonische openingstijden. In deze periode is SVHW van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873. Op www.svhw.nl vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Verbeteren www.svhw.nl

Omdat SVHW benieuwd is naar uw ervaringen met de website, heeft het afgelopen jaar een klanttevredenheidsonderzoek online gestaan. De gegeven tips zijn zoveel mogelijk toegepast. Zo is op de website de zoekfunctie verbeterd. Hierdoor vindt u nu nog makkelijker de gewenste informatie over de lokale belastingen. Ook het contactformulier is uitgebreid met meer onderwerpen, waardoor u altijd een gerichte vraag kan stellen. Tips over hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren blijven van harte welkom.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten