Waterschapsbelasting eigenaren binnenkort op de mat

18 mei 2020

Deze week verstuurt belastingkantoor SVHW voor waterschap Hollandse Delta de aanslagen watersysteemheffing- en/of wegenheffing eigenaren 2020 in de gemeenten Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam en Zwijndrecht.

Met de watersysteemheffing houdt het waterschap het water in sloten en singels schoon en op peil en wordt het onderhoud van de dijken betaald. Ook betaalt het waterschap hiervan de maatregelen om wateroverlast of verdroging te voorkomen. De wegenheffing wordt ingezet voor de wegen die door het waterschap onderhouden worden. Dit zijn de wegen buiten de bebouwde kom, met uitzondering van de provinciale wegen en de rijkswegen. Op het eiland van Dordrecht heeft het waterschap geen wegentaak.

Automatisch verminderen bij verlaagde WOZ-waarde

De gemeenten geven aan SVHW door wanneer zij de WOZ-waarde hebben verlaagd. SVHW verlaagt dan automatisch de watersysteemheffing- en/of de wegenheffing eigenaren. Eigenaren hoeven dus geen bezwaar te maken wanneer hun WOZ-waarde is verlaagd. Zij ontvangen een brief van SVHW met daarin de uitleg over de vermindering. Wanneer er al is betaald, stort SVHW het teveel betaalde bedrag terug.

Kijk voor meer uitleg over het werk van het waterschap, de begroting 2020 en de waterschapsbelasting op www.wshd.nlĀ of op overzicht belastingen.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten