Controle op hondenbezit is weer gestart

25 mei 2020

De controle op hondenbezit was vanwege de Corona maatregelen tijdelijk gestaakt. Voor de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Lansingerland en Westvoorne zijn de controles inmiddels weer gestart.

Jaarlijks controleert LEGITIEM BV het hondenbezit. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

Hoeveel hondenbelasting u betaalt, is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit.
Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug.

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten