Hond aan- of afmelden

Krijgt u een hond, meld deze dan aan voor de hondenbelasting. SVHW regelt de hondenbelasting voor een aantal deelnemende gemeenten. Wanneer u een hond heeft, bent u verplicht dit te melden bij SVHW. Voor een snelle verwerking kunt u via Mijn SVHW zelf direct uw hond aan- of afmelden en ziet u hoeveel honden er op uw naam geregistreerd staan. U kunt uw hond eventueel ook telefonische aanmelden.

Let op: SVHW verzorgt alleen voor de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Oud-Beijerland, Strijen, Werkendam en Woudrichem de heffing en invordering van de hondenbelasting.

Is uw hond overleden, heeft uw hond een andere eigenaar of vertrekt u naar een andere gemeente?

Geef dit dan meteen aan SVHW door. Mogelijk heeft u recht op vermindering van de hondenbelasting. Dit “afmelden” kan alleen digitaal via Mijn SVHW of schriftelijk.

Is uw hond overleden of heeft uw hond een andere eigenaar? Upload of stuur dan altijd een kopie van de rekening van de dierenarts of een kopie van de euthanasie-/ afstandsverklaring mee als bewijs.

Hondenpenning

Woont u in Barendrecht of Hardinxveld-Giessendam? Dan heeft u als bewijs van de registratie van uw hond een hondenpenning ontvangen. Als uw hond is overleden of verkocht, moet u de penning met het afmeldingsformulier meesturen aan SVHW, Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten