Taxatieverslag

Een taxatieverslag is een bondige opsomming van de onderdelen van de onroerende zaak. Het is dus anders dan het uitgebreidere taxatierapport dat u wellicht van een makelaar kent. Het doel van het taxatieverslag is inzicht te geven in de opbouw van de taxatie. Het taxatieverslag van SVHW voldoet aan de eisen die de Waarderingskamer stelt in het kader van de Wet WOZ.

Kenmerken

In het taxatieverslag staan vermeld:

  • de aard van het object (vrijstaande woning, rijwoning enzovoort)
  • het bouwjaar en de grootte van het object
  • kenmerken die belangrijk zijn voor de waardebepaling (dakkapel, berging enzovoort)

Onderbouwing

De WOZ-waarde van woningen wordt als volgt onderbouwd: op het verslag staan de verkoopprijzen en de WOZ-waarden vermeld van ten minste drie vergelijkbare woningen die omstreeks de waardepeildatum zijn verkocht. De WOZ-waarde van niet-woningen wordt onderbouwd door de weergave van de opbouw van de taxatie (huurwaarde en kapitalisatiefactor of herbouwwaarde en correctiefactoren). SVHW verstrekt het taxatieverslag niet aan derden.

Download uw taxatieverslag

Woont u in Alblasserdam, Albrandswaard, Altena, Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nieuwkoop of Westvoorne? Dan kunt u voor uw taxatieverslag inloggen op Mijn SVHW.  Ga naar ‘Mijn taxatieverslagen’.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten