WOZ formulieren

Voor een zorgvuldig waardebepaling van woningen in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) is het van belang dat de (onderhouds-)gegevens kloppen. Om te controleren of onze gegevens van uw woning nog kloppen, sturen wij een formulier met vragen over de kwaliteit en onderhoud van de woning.

De ingevulde gegevens worden enkel gebruikt in het kader van de Wet WOZ en vallen onder de geheimhoudingsplicht krachtens de Algemene Wet Bestuursrecht. Op grond van artikel 47 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen is het verplicht de gevraagde gegevens te verstrekken.

Meer informatie over formulieren

Klik op één van de onderstaande WOZ formulieren voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

  • Hoe krijg ik een samenstelverklaring Energiebelasting?

    Bent u eigenaar en gebruiker van meerdere bedrijfsobjecten (WOZ-objecten) en vindt u dat deze objecten naar de omstandigheden beoordeeld bij elkaar horen? Vraag SVHW dan om de objecten samen te voegen tot één WOZ-object.

    SVHW beoordeelt de situatie op basis van de Wet WOZ. Wanneer SVHW de objecten samenvoegt, ontvangt u hiervan een verklaring.
    Indien de objecten ieder een eigen gas- en/ of elektriciteitsaansluiting hebben, kunt u met deze verklaring een cumulatieverzoek bij uw energieleverancier indienen. Hierdoor betaalt u mogelijk minder energiebelasting. U kunt uw cumulatieverzoek tot maximaal vijf jaar terug aanvragen.

    Neem contact op met SVHW voor het samenvoegen via het contactformulier op de website of per telefoon.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten