Ga direct naar content
Nog geen antwoord op uw aanvraag Kwijtschelding?
Meer informatie
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

SVHW heft en int de hondenbelasting voor de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hoeksche Waard en Lansingerland.

Hond aanmelden

Krijgt u een hond? Meld deze dan aan voor de hondenbelasting. Voor een snelle verwerking kunt u via Mijn SVHW zelf direct uw hond aan- of afmelden en ziet u hoeveel honden er op uw naam geregistreerd staan. U kunt uw hond eventueel ook telefonisch aanmelden.

Hond afmelden

Is uw hond overleden, heeft uw hond een andere eigenaar of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan meteen aan SVHW door. Mogelijk heeft u recht op vermindering van de hondenbelasting.

Hondenpenning

Woont u in Barendrecht of Hardinxveld-Giessendam? Dan ontvangt u als bewijs van de registratie van uw hond een hondenpenning. Als uw hond is overleden of verkocht, meldt u uw hond af en stuurt u de penning terug aan SVHW Cluster Heffen, Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal.

Controle hondenbezit

Jaarlijks controleert Legitiem BV het hondenbezit. Zij kunnen zich legitimeren als werknemer bij Legitiem BV. Treft de controleur een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan laat de controleur een brief achter waarin staat hoe u de hond kunt aanmelden.

Veel gestelde vragen