Ga direct naar content
Pas op voor valse e-mail berichten!
Meer informatie
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

SVHW heft en int de hondenbelasting voor de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, Lansingerland en Westvoorne.

Hond aanmelden

Krijgt u een hond? Meld deze dan aan voor de hondenbelasting. Voor een snelle verwerking kunt u via Mijn SVHW zelf direct uw hond aan- of afmelden en ziet u hoeveel honden er op uw naam geregistreerd staan. U kunt uw hond eventueel ook telefonisch aanmelden.

Hond afmelden

Is uw hond overleden, heeft uw hond een andere eigenaar of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan meteen aan SVHW door. Mogelijk heeft u recht op vermindering van de hondenbelasting.

Hondenpenning

Woont u in Barendrecht of Hardinxveld-Giessendam? Dan ontvangt u als bewijs van de registratie van uw hond een hondenpenning. Als uw hond is overleden of verkocht, meldt u uw hond af en stuurt u de penning terug aan:

SVHW t.a.v. de afdeling Heffingen
Postbus 7059
3286 ZH Klaaswaal

Controle hondenbezit

Jaarlijks controleert LEGITIEM BV het hondenbezit. Zij kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treft de controleur een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan vult hij een aangiftebiljet in.

Veel gestelde vragen