Ga direct naar content
Nog geen antwoord op uw aanvraag Kwijtschelding?
Meer informatie
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

Te laat met betalen

Betaalt u de aanslag niet op tijd en heeft u geen uitstel van betaling gekregen? Dan neemt SVHW maatregelen om het geld toch binnen te krijgen. Wij kunnen het bedrag bijvoorbeeld eisen via uw inkomen, geld op de bank en/of uw woning en spullen. Deze maatregelen kosten geld. Die kosten moet u betalen.

U betaalt de belastingen voor het waterschap en de gemeente via SVHW. Omdat dit belastingen zijn, hoeft SVHW geen hulp te vragen aan een rechter als u niet betaalt. SVHW kan zelf maatregelen nemen om het geld toch binnen te krijgen van aanslagen die u nog moet betalen. Wij sturen een aanmaning als u niet betaalt. Betaalt u dan nog steeds niet, dan ontvangt u een dwangbevel.

Aanmaning

Heeft u uw aanslag niet op tijd betaald, dan stuurt SVHW een aanmaning. U heeft dan nog 14 dagen de tijd om te betalen.

Liever in delen betalen?

Regel dan binnen 14 dagen een automatische incasso. Log in op Mijn SVHW, ga naar ‘Zelf regelen’ en klik op ‘Voorkeursinstellingen wijzigen’.

Voor de aanmaning brengt SVHW kosten in rekening. De hoogte van deze kosten hangen af van de hoogte van het bedrag dat u moet betalen:

  • de aanmaning kost € 9,00 als u een bedrag tot € 454,00 moet betalen;
  • de aanmaning kost € 19,00 als u een bedrag van € 454,00 of meer moet betalen.

Aanmaning niet betaald?

Betaalt u een aanmaning niet? Dan neemt SVHW maatregelen om het geld toch binnen te krijgen. Dat noemen we een dwangbevel. Een dwangbevel is een officieel stuk dat SVHW via de post stuurt.
Hiervoor moet u de kosten betalen. Deze kosten hangen af van het bedrag dat u moet betalen, maar zijn minimaal € 49,00.

Beslaglegging

Betaalt u ook het dwangbevel niet? Dan kunnen we andere maatregelen nemen om het geld toch binnen te krijgen. Wij kunnen het bedrag bijvoorbeeld eisen via uw inkomen, geld op de bank en/of uw woning en spullen (beslaglegging). Deze maatregelen kosten geld. Die kosten moet u betalen.

Veelgestelde vragen