Nieuws

Valse e-mails in omloop

03 apr 2020

Er zijn op dit moment verschillende frauduleuze e-mailberichten in omloop. Daarin staat dat een aanslag gemeentelijke- en/of Waterschapsbelasting nog niet (volledig) betaald is.

In een aantal gevallen lijkt dit bericht afkomstig van SVHW of van een incassobureau. Dit is uiteraard niet het geval. Wij adviseren u deze e-mail direct te verwijderen.

Bij twijfel over een openstaand saldo of bij twijfel over de echtheid van e-mails/brieven kunt u met DigiD inloggen op MijnSVHW of bellen met ons klantcontact center op telefoonnummer 0186 577 222.


Wij zoeken nieuwe collega’s!

26 mrt 2020

Als één van de grootste en leidende lokale belastingkantoren innoveert en moderniseert SVHW zijn dienstverlening continu. Wij vinden kwaliteit en klantgerichtheid belangrijk. Dienstbaar, aanspreekbaar, betrouwbaar en transparant zijn de kernwaarden voor onze organisatie. Zet jij hier graag je schouders onder en wil je werken aan je eigen ontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken voor de versterking van onze teams:


Gevolgen Coronavirus op werkwijze SVHW

23 mrt 2020

Het zijn onzekere tijden, voor u en voor ons als organisatie. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allemaal.
Natuurlijk proberen wij onze dienstverlening goed te laten verlopen. Omdat onze medewerkers voornamelijk vanuit huis werken, kan dat soms wat langer duren. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Post kan langer blijven liggen – verstuur digitaal

Doordat veel van onze medewerkers thuis werken, is er een onderbezetting op kantoor en blijft de papieren post langer liggen. U kunt het beste online uw verzoeken indienen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit! Kijk op de website bij ‘Mijn SVHW’ of het contactformulier.

Sluiting voor publiek

Vanwege de zeer beperkte bezetting op ons kantoor en voor uw en onze veiligheid is SVHW gesloten voor publiek. Uiteraard zijn wij telefonisch wel bereikbaar. Mocht u toch documenten willen afgeven, dan kan dat in de brievenbus voor ons gebouw. Ook hiervoor geldt, dat deze langer kunnen blijven liggen. Verstuur daarom digitaal.

 


Betalingsmaatregelen voor ondernemers en zelfstandigen (ZZP-ers) vanwege Coronavirus

18 mrt 2020

Bent u ondernemer of ZZP-er, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.
Lees meer…


Controle hondenbezit 2020 gestopt vanwege Coronavirus

16 mrt 2020

Vanwege het Coronavirus is per direct de controle op hondenbezit stop gezet. Het is nog onbekend wanneer de controle weer opgepakt wordt.
Lees meer…


Maatregelen SVHW vanwege Coronavirus

16 mrt 2020

Voor u en onze veiligheid is SVHW beperkt open voor publiek. Dit betekent dat we klanten afraden om naar het kantoor van SVHW te komen. Doe dit alleen als dit echt noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege een contante betaling. Maakt u in dat geval telefonisch een afspraak om langs te komen. Onze medewerkers kunnen dan hiervoor maatregelen treffen. Excuses voor de overlast en bedankt voor uw medewerking.


Gemeenten de fout in met WOZ-waarde??

03 mrt 2020

Particuliere externe bureaus (no cure no pay bureaus) adverteren in deze periode actief en roepen huiseigenaren op om via hun bureau bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Zij bieden aan dit gratis namens u te doen.

Voor u zijn er dan op dat moment geen kosten aan verbonden. Maar uw gemeente is hierdoor jaarlijks veel geld kwijt. Dit komt door de vergoedingen die zij moet betalen aan deze bureaus als het bezwaar gegrond is of als er fouten zijn gemaakt.
Ondanks dat niet alle ingediende WOZ-bezwaren succesvol zijn, is het voor deze bureaus een interessant verdienmodel.

De vergoedingen die uw gemeente betaalt aan deze bureaus komen echter weer bij u terug, bijvoorbeeld via een verhoging van het belastingtarief.
Maakt u daarom rechtstreeks bij SVHW bezwaar tegen de WOZ-waarde als u het hier niet mee eens bent.

Lees meer…


Houdt SVHW rekening met de VvE reserve bij de WOZ-waarde van uw appartement/object?

27 feb 2020

Misschien heeft u via de media gehoord dat gemeenten mogelijk de appartementen niet goed hebben gewaardeerd. Dit zou komen door de manier waarop zij de Vereniging van Eigenaren (VvE)-reserve betrekken bij het bepalen van de WOZ-waarde. Dit naar aanleiding van gerechtelijke uitspraken.

In februari verstuurt SVHW belastingaanslagen/WOZ-beschikkingen. Daarom onderzoekt SVHW nu wat de gevolgen zijn van de gerechtelijke uitspraken voor de WOZ-waarde. Uiterlijk 28 maart 2020 ontvangen eigenaren van appartementen een brief met de uitkomst. Dan blijkt wat de specifieke gevolgen zijn voor de WOZ-waarde en hoe SVHW die gevolgen verwerkt.

Bent u het niet eens met de uitkomst?

Dan kunt u alsnog eenvoudig en kosteloos bezwaar maken bij SVHW. U heeft dan nog twee weken de tijd vóór het verstrijken van de bezwaartermijn. U hoeft dus nu nog geen bezwaar te (laten) maken.

Als extra service ontvangen de betrokken eigenaren een brief.


Een juiste WOZ-waarde is voor iedereen belangrijk

21 feb 2020

SVHW stelt de WOZ-waarde van uw woning vast. Wilt u uw WOZ-waarde bespreken? Neemt u dan contact met ons op. Als blijkt dat wij de waarde onjuist hebben vastgesteld, dan passen we deze graag voor u aan.
Komt u er met de SVHW medewerker niet uit, dan kunt u binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag schriftelijk bezwaar maken. Het belang van een juiste WOZ-waarde staat voorop.

Terugbelafspraak

U kunt een terugbelafspraak maken van 24 februari tot en met 3 april 2020. Log in op ‘Mijn SVHW’ en ga naar ‘Bespreken WOZ-waarde’. Geef aan waarom u uw WOZ-waarde wilt bespreken. Onze medewerker kan dan van te voren uw gegevens bekijken en uw vragen sneller beantwoorden.


In februari een aanmaning of dwangbevel ontvangen?

21 feb 2020

Dan heeft u uw eerder door SVHW gestuurde belastingaanslag nog niet (volledig) betaald.

Heeft u betaald na onze selectiedatum maar vóór de verzenddatum? Dan kunt u de aanmaning of het dwangbevel als niet verzonden beschouwen. Kijk voor de data op uw aanmaning of dwangbevel.

Reageert u niet op de aanmaning of het dwangbevel? Dan is SVHW genoodzaakt verdere invorderingsmaatregelen te nemen. De kosten daarvan zijn hoog en komen voor uw rekening. Betaal dus zo snel mogelijk!

Lees meer…


Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten