Nieuws

Juiste WOZ-waarde is belangrijk

20 feb 2018

SVHW stelt de WOZ-waarde van uw (niet-)woning en/of grond vast. Bent u het niet eens met de waarde, neemt u dan contact met ons op. Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, dan passen we deze graag voor u aan. Ondanks onze diverse controles kunnen we iets over het hoofd hebben gezien. Afgelopen jaar hebben wij een aantal WOZ-waarden aangepast naar aanleiding van een telefoongesprek.

 

Lees meer…


Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

14 feb 2018

Van 10 tot en met 24 februari verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. In totaal verstuurt SVHW zo’n 700.000 aanslagen namens de deelnemende gemeenten, waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst (RAD) Hoeksche Waard. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post. Dit jaar ziet het aanslagbiljet er anders uit: overzichtelijk met zoveel mogelijk lokale belastingen op één biljet, mèt een heldere toelichting. Maar niet alleen het aanslagbiljet is vernieuwd. Ook de website van SVHW is verder verbeterd.  Lees meer…


Laat u niet misleiden!

13 feb 2018

Op social media (Facebook) zijn er aanbiedingen om tegen betaling de kwijtschelding van de lokale belasting voor u aan te vragen. Hierbij wordt in sommige gevallen onterecht het logo van SVHW gebruikt. Laat u niet misleiden door mensen die dit formulier voor u willen invullen en hier geld voor vragen!

Denkt u dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding van uw lokale belasting aanslag? Maakt u dan eerst de proefberekening op onze website. Geeft de berekening aan dat u mogelijk in aanmerking komt? Vult u dan kosteloos het kwijtscheldingsformulier in.

Komt u er zelf niet uit? De medewerkers van SVHW helpen u kosteloos. Neemt u contact met ons op via (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73.

 


Verruimde openingstijden vanwege versturen aanslagbiljet

12 feb 2018

In februari versturen wij de jaarlijkse lokale belastingen. Om u goed van dienst te kunnen zijn, verruimen wij van maandag 12 februari t/m vrijdag 2 maart 2017 onze telefonische openingstijden. Wij zijn dan telefonisch bereikbaar:

  • maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 18.00 uur;
  • vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

De eerste dagen vlak na de ontvangst van de aanslagbiljetten en tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan het erg druk zijn aan de telefoon. Houdt u rekening met langere wachttijden of bel op een ander tijdstip.


Waterschapsbelasting binnenkort op de mat

08 feb 2018

Deze maand stuurt belastingkantoor SVHW in opdracht van waterschap Hollandse Delta de aanslagen voor de waterschapsbelasting 2018. Het waterschap zuivert in Zuid-Holland zuid het afvalwater van huishoudens en bedrijven, zorgt voor veilige dijken en duinen, voldoende en schoon water in sloten en plassen en ook voor veilige wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom. Om alle werkzaamheden in 2018 uit te voeren, heeft het waterschap 149,4 miljoen euro aan belastingopbrengsten nodig.

Lees meer…


Is úw hond al aangemeld?

05 feb 2018

Controle hondenbezit van 12 februari tot en met 13 april 2018

Voor de gemeenten Alblasserdam, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Oud-Beijerland, Werkendam en Woudrichem verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar vindt de controle van 12 februari tot en met 13 april plaats. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

Lees meer…


Betaal uw lokale belastingen met iDEAL

31 jan 2018

U kunt uw lokale belastingen nu ook met iDEAL betalen. Makkelijk en snel!
Ga naar ‘Mijn SVHW’, ‘Mijn gegevens’ en klik op ‘Betaal direct via iDEAL’ of naar ‘Zelf regelen’, ‘betalen’.

 


Aanslag waterschap bedrijfsruimten binnenkort op de mat

24 jan 2018

Zaterdag 27 januari ontvangen zo’n 18.000 bedrijven en particulieren de aanslag voor de jaarlijkse zuiverings- en verontreinigingsheffing bedrijfsruimten. Namens waterschap Hollandse Delta verstuurt SVHW deze belastingaanslag per post of digitaal via Mijn Overheid. Dit jaar ziet het aanslagbiljet er anders uit: overzichtelijk en met een heldere toelichting. Maar niet alleen het aanslagbiljet is vernieuwd. Ook de website van SVHW is verder verbeterd.  Lees meer…


SVHW zoekt een WOZ taxateur

09 jan 2018

Als WOZ taxateur voer je taxaties uit (zowel in het veld als modelmatig) voor de waardebepaling. Daarnaast houd je je bezig met beheer, verwerking, uitvoering en advisering over de WOZ gegevens, bezwaarschriften, beroepsschriften, herwaardering en marktanalyse. Je legt verantwoording af over de manier en de juistheid van de waardebepalingen, over de kwaliteit van de bestandswerkzaamheden, over de resultaten van de onderhandelingen, over de kwaliteit van de adviezen en over de informatieverstrekking aan derden.

Ben je in het bezit van een HBO diploma, vind je jezelf accuraat, heb je affiniteit met data-entry systemen en communiceer je op een klantgerichte manier? Solliciteer dan snel op deze functie!

Kijk hier voor de vacature.


Aanmaningen en dwangbevelen december 2017

23 dec 2017

Heeft u een aanmaning of dwangbevel van SVHW ontvangen? Dan heeft u uw eerder door SVHW gestuurde belastingaanslag nog niet (volledig) betaald.
Het kan zijn dat uw betaling en de aanmaning of het dwangbevel elkaar hebben gekruist. Heeft u het hele verschuldigde bedrag na 19 december 2017 maar vóór dagtekening van de aanmaning of het dwangbevel betaald, dan is deze nog niet in onze administratie opgenomen. U kunt de aanmaning of het dwangbevel dan als niet verzonden beschouwen.

Reageert u niet op de aanmaning of het dwangbevel? Dan is SVHW genoodzaakt verdere invorderingsmaatregelen te nemen. De kosten daarvan zijn hoog en komen voor uw rekening. Betaal dus zo snel mogelijk!
Lees meer…


Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten