Afvalstoffenheffing

U betaalt afvalstoffenheffing als u gebruiker bent van een perceel van waaruit huishoudelijk afval kan ontstaan. De aanslag wordt vaak berekend op basis van de grootte van het huishouden, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen één- en meerpersoonshuishoudens.

Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing: zij moeten meestal zelf zorgen voor de afvoer van hun bedrijfsafval. In sommige gemeenten haalt de gemeente wel bedrijfsafval op. Bedrijven die daarvan gebruik maken betalen ‘reinigingsrechten’.

Diftar

In sommige gemeenten wordt de afvalstoffenheffing berekend met de Diftar methode (gedifferentieerd tarief). Deze afvalstoffenheffing bestaat uit twee delen: een basis- en een variabel tarief. Het basistarief is een vast tarief. Het variabele tarief is afhankelijk van het aantal keer dat u uw restafval aanbiedt. De afvalcontainers zijn voorzien van chips en de vuilophaalwagen registreert elke aangeboden container.

Benieuwd hoe vaak u uw container heeft aangeboden?

Ga via ‘Mijn SVHW’ naar “Mijn Aanslagen” en kijk bij “Mijn restafvalteller”.

 

Medisch Afval

Woont u in de gemeente Altena, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard of Nieuwkoop en heeft u medisch afval als gevolg van een chronische ziekte of handicap? Dan kunt u gebruik maken van een reductieregeling.

 

 

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten