Ga direct naar content
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting over overnachtingen van personen die niet in de gemeente staan ingeschreven en die een vergoeding betalen voor de overnachting.

Degene die de overnachting mogelijk maakt, betaalt toeristenbelasting aan de gemeente. De belasting wordt geheven per persoon per nacht (voorbeeld: verblijf door twee personen gedurende één nacht betreft twee overnachtingen). U mag de toeristenbelasting verhalen op de persoon die bij u overnacht.

De plaatsgevonden overnachtingen houdt u bij in een nachtregister. Hierin neemt u minimaal op: de naam van de gast, de woonplaats, het aantal personen en het aantal nachten.

Aan het begin van het opvolgende kalenderjaar ontvangt u een brief met een inlogcode om digitaal aangifte te doen. Hiermee doet u aangifte voor de toeristenbelasting over het voorgaande kalenderjaar.

Start u met het bieden van nachtverblijf tegen een vergoeding? Maak dit dan binnen twee weken na aanvang kenbaar bij SVHW.

SVHW heft en int de toeristenbelasting voor de gemeenten Alblasserdam, Altena, Barendrecht, Drimmelen, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard en Voorne aan Zee.

Watertoeristenbelasting

Voor de gemeenten Altena, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne aan Zee heft SVHW ook watertoeristenbelasting. U betaalt watertoeristenbelasting voor personen die tegen een vergoeding op een vaartuig in wateren binnen de gemeente verblijven en die niet staan ingeschreven in de gemeente (per persoon per etmaal). Een deel van een etmaal wordt gerekend als een etmaal.

Dagtoeristenbelasting (vervalt per 1 januari 2024)

U betaalt dagtoeristenbelasting voor het dagverblijf op Tiengemeten door personen die niet staan ingeschreven in de gemeente Hoeksche Waard.

Veelgestelde vragen