Ga direct naar content
Werk je mee aan het belastingkantoor van de toekomst?
Meer informatie
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

Waterschapsbelasting eigenaren binnenkort op de mat

12 MEI 2023

Deze week verstuurt SVHW voor waterschap Hollandse Delta de aanslagen watersysteemheffing- en/of wegenheffing eigenaren 2023 in de gemeenten Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam en Zwijndrecht.

In februari ontvangt u de gebruikersbelastingen en in mei de eigenarenbelastingen van waterschap Hollandse Delta. Dit komt doordat uw gemeente niet is aangesloten bij SVHW. Uw gemeente geeft de WOZ-waarde van uw woning/bedrijf  later in het jaar door aan SVHW. Deze WOZ-waarde heeft SVHW nodig om de eigenarenbelastingen van waterschap Hollandse Delta vast te stellen.

Waar betaalt u voor?

Met de watersysteemheffing houdt het waterschap het water in sloten en singels schoon en op peil en wordt het onderhoud van de dijken betaald. Ook betaalt het waterschap hiervan de maatregelen om wateroverlast of verdroging te voorkomen. De wegenheffing wordt ingezet voor de wegen die door het waterschap onderhouden worden. Dit zijn de wegen buiten de bebouwde kom, met uitzondering van de provinciale wegen en de rijkswegen. Op het eiland van Dordrecht heeft het waterschap geen wegentaak.

Automatisch verminderen bij verlaagde WOZ-waarde

De gemeenten geven aan SVHW door wanneer zij de WOZ-waarde hebben verlaagd. SVHW verlaagt dan automatisch de watersysteemheffing- en/of de wegenheffing eigenaren. Eigenaren hoeven dus geen bezwaar te maken wanneer hun WOZ-waarde is verlaagd. Zij ontvangen een brief van SVHW met daarin de uitleg over de vermindering. Wanneer er al is betaald, stort SVHW het teveel betaalde bedrag terug.

Kijk voor meer uitleg over het werk van het waterschap, de begroting 2023 en de waterschapsbelasting op www.wshd.nl of op overzicht belastingen.