WOZ voormelding

Woont u in gemeente Korendijk en heeft u van SVHW een brief ‘controle voorlopige WOZ-gegevens’ ontvangen? Dan kunt u nu de voorlopige WOZ-gegevens van uw woning inzien. Dit wordt ook wel ‘Voormelden’ genoemd.

De juiste gegevens voor de juiste WOZ-waarde

Jaarlijks ontvangt u van SVHW een WOZ-beschikking met daarop de WOZ-waarde van uw woning. Deze waarde bepaalt hoeveel belasting u betaalt, zoals de gemeentelijke onroerende zaak belastingen (ozb) en de waterschapsbelasting. Het is belangrijk dat SVHW de WOZ-waarde op de juiste gegevens baseert. Met het interactieve ‘Voormelden’ wil SVHW u meer betrekken bij het inventariseren van de kenmerken van uw woning. Dat voorkomt bezwaren en correcties achteraf.

Hoe werkt het ‘Voormelden’?

Ga naar “Mijn SVHW” en log in met uw DigiD. U klikt dan op “Zelf regelen” en “Controle voorlopige WOZ-gegevens”. Klopt er volgens u iets niet? Vul dit dan in op het formulier en geef dit vóór 15 december 2017 aan ons door. U ontvangt dan een ontvangstbevestiging per e-mail. Onze medewerkers beoordelen de door u aangegeven wijzigingen. Zij sturen u per e-mail een reactie. Wijzigingen of aanvullingen kunnen gevolgen hebben voor uw WOZ-waarde in februari 2018, maar dat hoeft niet.

Het voormelden is alleen digitaal mogelijk met uw DigiD. SVHW kan geen formulier aan u toesturen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een WOZ-waarde?

  De WOZ-waarde is een waarde van een onroerende zaak (bijvoorbeeld woning, winkel of bedrijfspand). De Wet WOZ zorgt ervoor dat bij de belangrijkste belastingen over onroerende zaken wordt uitgegaan van dezelfde waarde. SVHW gebruikt de WOZ-waarde voor onder andere de watersysteemheffing gebouwd en de onroerende zaakbelasting. Daarnaast is de WOZ-waarde de basis voor verschillende Rijksbelastingen, zoals de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait), erf- en schenkbelasting en vennootschapsbelasting.

 • Ik krijg het menu "Controle voorlopige WOZ gegevens" niet te zien

  Heeft u met de DigiD van de juiste persoon ingelogd? Als u inlogt met de DigiD van degene op wiens naam het eigendom / de aanslag staat, dan zou het menu item “Controle voorlopige WOZ gegevens” wel zichtbaar moeten zijn.

 • Wat is een ‘voorlopige waarde’?

  Een ‘voorlopige waarde’ is een getaxeerde waarde waartegen u geen bezwaar kunt indienen, omdat deze waarde niet officieel (per beschikking) is vastgesteld.

 • Wat moet ik doen als de gegevens van mijn pand niet kloppen?

  U geeft dan in het scherm aan dat de gegevens niet juist zijn. Vervolgens geeft u aan wat volgens u de juiste gegevens zijn. Een medewerker van SVHW controleert deze wijziging en past deze zo nodig aan in de administratie van SVHW.

 • Tot welke datum kan ik mijn gegevens wijzigen?

  U kunt tot en met 15 december 2017 uw voorlopige waarde inzien en eventuele wijzigingen doorgeven.

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn ingezonden voormelding?
  1. Heeft u de door ons ingevulde gegevens bevestigd en verzonden? Dan ontvangt u van SVHW alleen een ontvangstbevestiging per mail. U kunt uw voormelding terugvinden in Mijn SVHW onder ‘Alle acties’.
  2. Heeft u gegevens gewijzigd? Dan ontvangt u allereerst een ontvangstbevestiging per mail. Daarna beoordelen onze medewerkers uw voormelding en kunt u tot uiterlijk 1 februari 2018 een reactie van ons per e-mail verwachten.
 • Waar kan ik terecht voor meer informatie?

  Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veel gestelde vragen, dan kunt u ons via het contactformulier op deze website een vraag stellen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten