WOZ voormelding

De juiste gegevens voor de juiste WOZ-waarde

Jaarlijks ontvangt u van SVHW een WOZ-beschikking met daarop de WOZ-waarde van uw woning. Deze waarde bepaalt hoeveel belasting u betaalt, zoals de gemeentelijke onroerende zaak belastingen (ozb) en de waterschapsbelasting. Het is belangrijk dat SVHW de WOZ-waarde op de juiste gegevens baseert. Met het interactieve ‘Voormelden’ wil SVHW u meer betrekken bij het inventariseren van de kenmerken van uw woning. Dat voorkomt bezwaren en correcties achteraf.

Hoe werkt het ‘Voormelden’?

Ga naar “Mijn SVHW” en log in met uw DigiD. U klikt dan op “Zelf regelen” en “Controle voorlopige WOZ-gegevens”.

Het voormelden is alleen digitaal mogelijk met uw DigiD. SVHW kan geen formulier aan u toesturen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een WOZ-waarde?

  De WOZ-waarde is een waarde van een onroerende zaak (bijvoorbeeld woning, winkel of bedrijfspand). De Wet WOZ zorgt ervoor dat bij de belangrijkste belastingen over onroerende zaken wordt uitgegaan van dezelfde waarde. SVHW gebruikt de WOZ-waarde voor onder andere de watersysteemheffing gebouwd en de onroerende zaakbelasting. Daarnaast is de WOZ-waarde de basis voor verschillende Rijksbelastingen, zoals de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait), erf- en schenkbelasting en vennootschapsbelasting.

 • Hoe krijg ik een samenstelverklaring Energiebelasting?

  Bent u eigenaar en gebruiker van meerdere bedrijfsobjecten (WOZ-objecten) en vindt u dat deze objecten naar de omstandigheden beoordeeld bij elkaar horen? Vraag SVHW dan om de objecten samen te voegen tot één WOZ-object.

  SVHW beoordeelt de situatie op basis van de Wet WOZ. Wanneer SVHW de objecten samenvoegt, ontvangt u hiervan een verklaring.
  Indien de objecten ieder een eigen gas- en/ of elektriciteitsaansluiting hebben, kunt u met deze verklaring een cumulatieverzoek bij uw energieleverancier indienen. Hierdoor betaalt u mogelijk minder energiebelasting. U kunt uw cumulatieverzoek tot maximaal vijf jaar terug aanvragen.

  Neem contact op met SVHW voor het samenvoegen via het contactformulier op de website of per telefoon.

 • Ik krijg het menu "Controle voorlopige WOZ gegevens" niet te zien

  Heeft u met de DigiD van de juiste persoon ingelogd? Als u inlogt met de DigiD van degene op wiens naam het eigendom / de aanslag staat, dan zou het menu item “Controle voorlopige WOZ gegevens” wel zichtbaar moeten zijn.

 • Wat is een ‘voorlopige waarde’?

  Een ‘voorlopige waarde’ is een getaxeerde waarde waartegen u geen bezwaar kunt indienen, omdat deze waarde niet officieel (per beschikking) is vastgesteld.

 • Wat moet ik doen als de gegevens van mijn pand niet kloppen?

  U geeft dan in het scherm aan dat de gegevens niet juist zijn. Vervolgens geeft u aan wat volgens u de juiste gegevens zijn. Een medewerker van SVHW controleert deze wijziging en past deze zo nodig aan in de administratie van SVHW.

 • Waar kan ik terecht voor meer informatie?

  Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veel gestelde vragen, dan kunt u ons via het contactformulier op deze website een vraag stellen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Om goed te kunnen functioneren gebruikt deze website cookies. Melding sluiten