Ga direct naar content
Zoekscherm sluiten

Zoeken op SVHW.nl

(Type drie letters of meer)

Privacy

2.0 Privacyverklaring SVHW

SVHW verzamelt en verwerkt persoonsgegevens voor het heffen en invorderen van de lokale belastingen, het uitvoeren van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ), de Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB) en de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen (Wet BAG). In deze privacyverklaring staat hoe SVHW omgaat met de persoonsgegevens en de privacy, en wat er wettelijk wel en niet verantwoord is. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens, die SVHW verwerkt voor zijn dienstverlening.

Begrippenlijst:

  • Betrokkene: De persoon op wie de persoonsgegevens betrekking hebben. De betrokkene is degene van wie de gegevens worden verwerkt.
  • Cookies: kleine tekstbestanden die bij het bezoek van websites in uw browser worden opgeslagen. Daarmee kan uw surfgedrag en voorkeuren worden bijgehouden en is uw computer, tablet of mobiel te herkennen tijdens uw bezoek. Een cookie kan geen virussen verspreiden.
  • Verwerker: De persoon of organisatie die de persoonsgegevens verwerkt in opdracht van een andere persoon of organisatie.
  • Persoonsgegevens: Alle gegevens die gaan over mensen en waaraan je een mens als individu kunt herkennen. Het gaat hierbij niet alleen om vertrouwelijke gegevens, maar om ieder gegeven dat te herleiden is tot een bepaald persoon (bijvoorbeeld: naam, adres, geboortedatum). Naast gewone persoonsgegevens kent de wet ook bijzondere persoonsgegevens. Dit zijn gegevens die gaan over gevoelige onderwerpen, zoals etnische achtergrond, politieke voorkeuren of gezondheid.
  • Verwerkingsverantwoordelijke: Een persoon of instantie die alleen, of samen met een ander, het doel en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt.
  • Verwerking: Een verwerking is alles wat je met een persoonsgegeven doet, zoals: opvragen, vastleggen, bewaren, verzamelen, wijzigen, bij elkaar voegen, verstrekken aan een ander, doorzenden, verspreiden, afschermen en vernietigen.

Gebruik persoonsgegevens
SVHW gebruikt als verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens van de inwoners van de deelnemende gemeenten en van de inwoners van de gemeenten, die binnen het werkgebied van het waterschap Hollandse Delta liggen.

Privacy wetgeving
De volgende wettelijke kaders gelden onder andere voor de omgang met gegevens:

  • Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp), vanaf 25 mei 2018 wordt deze vervangen door de Europese Verordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG);
  • Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Uitgangspunten
SVHW gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteert de privacy van betrokkenen. SVHW houdt zich hierbij aan de volgende uitgangspunten:

  • Rechtmatigheid, behoorlijkheid, transparantie
    Persoonsgegevens worden in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerkt;
  • Grondslag en doelbinding
    SVHW verzamelt en verwerkt alleen persoonsgegevens voor bepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doelen voor zijn dienstverlening. Persoonsgegevens worden alleen met deze wettelijke grondslagen verwerkt: namelijk het heffen en invorderen van de lokale belastingen, voor werkzaamheden voor de Wet WOZ, de WKPB en de Wet BAG, en voor zover noodzakelijk om zijn dienstverlening zo klantvriendelijk en efficiënt mogelijk uit te voeren;
  • Herkomst gegevens
    SVHW verzamelt persoonsgegevens bij een betrokkene bij die persoon zelf, bijvoorbeeld via aanvraagformulieren, en buiten de betrokkene om via de basisregistraties zoals bijvoorbeeld de BRP en de BRK;
  • Dataminimalisatie
    SVHW streeft naar minimale gegevensverwerking. SVHW verwerkt alleen de persoonsgegevens die minimaal noodzakelijk zijn voor het vooraf bepaalde doel. Waar mogelijk worden minder of geen persoonsgegevens verwerkt;
  • Bewaartermijn
    Persoonsgegevens bewaart SVHW niet langer dan nodig is in overeenstemming met de wettelijke bewaarplichten, zoals neergelegd in onder andere de Archiefwet;
  • Integriteit en vertrouwelijkheid
    SVHW gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en behandelt deze vertrouwelijk. Zo worden persoonsgegevens alleen verwerkt door personen met een geheimhoudingsplicht en voor het doel waarvoor deze gegevens zijn verzameld. Daarbij zorgt SVHW voor passende beveiliging van persoonsgegevens. Deze beveiliging is vastgelegd in een informatiebeveiligingsbeleid. Dit beleid wordt periodiek geëvalueerd en indien nodig aangepast;
  • Delen met derden
    Bij samenwerking met externe partijen, waarbij sprake is van gegevensverwerking van persoonsgegevens, maakt SVHW afspraken over de eisen waar gegevensuitwisseling en gegevensverwerking aan moet voldoen. Deze afspraken voldoen aan de wet. SVHW controleert deze afspraken;
  • Subsidiariteit
    SVHW beperkt zoveel mogelijk de inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de betrokkene, van wie de persoonsgegevens worden verwerkt;
  • Proportionaliteit
    De inbreuk op de belangen van de betrokkene mag niet onevenredig zijn in verhouding tot en met de verwerking te dienen doel;
  • Rechten van betrokkenen
    U heeft het recht om een verzoek te doen tot inzage, verbetering, aanvulling of beperking van uw persoonsgegevens. U moet dit verzoek schriftelijk indienen. Kijk hiervoor bij “Contact”. SVHW reageert binnen vier weken schriftelijk op uw verzoek. Om misbruik te voorkomen kunnen we u vragen om u te identificeren.
  • Meer informatie
    Wilt u meer weten over uw privacy? Kijk dan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik van de website www.svhw.nl en haar onderdelen
De website www.svhw.nl en haar onderdelen kunnen links naar websites van derden bevatten. SVHW is niet verantwoordelijk voor de naleving van de privacywet- en regelgeving door deze derden.

Cookies
Om de toegankelijkheid van de website www.svhw.nl en haar onderdelen te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van cookies. Een aantal van deze cookies wordt inactief gemaakt als u uw browser sluit (‘sessie-cookies’). Een aantal blijft actief (‘persistent cookies’). Zo kunnen bijvoorbeeld bij een volgend bezoek uw voorkeuren zichtbaar blijven.

Cookies waar de website www.svhw.nl en haar onderdelen van gebruik maakt bevatten geen persoonsgegevens. Deze cookies zijn dan ook niet te gebruiken om u te identificeren.

De website www.svhw.nl en haar onderdelen kunnen gebruik maken van de volgende cookies:

  • Cookie voor Matomo (Piwik) (_pk): Deze statistiekendienst houdt bij hoe bezoekers de website gebruiken. Matomo.org verkoopt of verstrekt geen gegevens die te herleiden zijn of mogelijk te herleiden zijn naar personen. De informatie die Matomo verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Het IP-adres van de bezoeker aan de website wordt nadrukkelijk niet opgeslagen. Het cookie vervalt 24 maanden na het laatste bezoek aan de website. Lees ook de privacyvoorwaarden van Matomo voor meer informatie. Deze cookies zijn zowel sessie- als persistent cookies;
  • Cookies voor DigiD: hiermee wordt uw inlog onthouden, zodat u alle overheidszaken tegelijk kunt regelen zonder opnieuw in te loggen. De cookies van DigiD zijn zowel sessie- als persistent cookies. U kunt cookies bekijken en verwijderen via uw internet browser. Meer informatie vindt u op de website Veilig Internetten.nl.

Wijzigingen privacyverklaring
SVHW behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment dat SVHW deze op de website van SVHW publiceert. Wij raden u aan deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van de wijzigingen op de hoogte bent.

Datum laatste wijziging: 13 juni 2018

3. Uw rechten als het gaat om uw persoonsgegevens

In de wet staat dat u een aantal rechten heeft als het gaat om uw persoonsgegevens. Hier leest u welke rechten dat zijn en wat we daarvoor bij SVHW hebben geregeld.

Volgens de wet heeft u de volgende rechten als het gaat om uw persoonsgegevens:

  1. Recht van inzage
  2. Recht op rectificatie
  3. Recht van bezwaar
  4. Recht op beperking van de verwerking
  5. Recht om vergeten te worden

Hieronder leggen we uit wat deze rechten precies inhouden.

1. Recht van inzage
U kunt ons vragen of wij persoonsgegevens van u verwerken. Als dat zo is, laten wij u weten welke gegevens wij verwerken, waarom wij die verwerken, met wie wij uw gegevens delen, en hoe lang wij uw gegevens mogen bewaren.

2. Recht op rectificatie
Vindt u dat de gegevens die wij van u verwerken niet kloppen of niet volledig zijn? Dan kunt u ons vragen uw gegevens aan te passen of aan te vullen. Als wij dat doen, geven wij de aangepaste gegevens ook door aan de ketenpartners met wie wij uw gegevens hebben gedeeld.

3. Recht van bezwaar
U kunt bezwaar maken als een organisatie uw gegevens verwerkt voor een taak van algemeen belang. Als u bezwaar maakt, kijkt SVHW of uw persoonlijke belang zwaarder weegt dan het algemeen belang.

4. Recht op beperking van de verwerking
Bent u in bezwaar gegaan tegen een verwerking en wacht u op een reactie? Dan kunt u ons vragen om uw persoonsgegevens tijdelijk niet meer te gebruiken.

5. Recht om vergeten te worden
Alleen in gevallen waar u SVHW toestemming heeft gegeven om gegevens te verwerken, heeft u het recht om de persoonsgegevens te laten verwijderen door de toestemming in te trekken.

Hoe kan ik gebruik maken van deze rechten?
Door een brief te sturen naar SVHW. Stuur uw verzoek, met een kopie van uw legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart), naar:

SVHW
o.v.v. verzoeken persoonsgegevens
Postbus 7059
3286 ZH Klaaswaal

Kan iemand anders namens mij een verzoek indienen?
Nee. Personen mogen alleen verzoeken indienen met betrekking tot hun eigen gegevens of met betrekking tot gegevens van een persoon waar ze gezaghebbende ouder of bewindvoerder voor zijn. Het recht op vertegenwoordiging heeft namelijk geen betrekking op het inzagerecht. Meer informatie vindt u op deze pagina van de Autoriteit Persoonsgegevens, zie met name het kopje ‘Reikwijdte inzagerecht’ en het antwoord op de vraag ‘Kan ik inzage krijgen in de persoonsgegevens van mijn kind?’

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met hoe SVHW met mijn privacygegevens omgaat?
In de wet staat dat SVHW een functionaris voor gegevensbescherming moet hebben. Deze persoon houdt in de gaten dat SVHW zich aan de privacyregels houdt. Neem met deze functionaris contact op als u vragen hebt over hoe SVHW met uw persoonsgegevens omgaat.
De gegevens van deze functionaris zijn:

SVHW
Functionaris voor gegevensbescherming
Postbus 7059
3286 ZH Klaaswaal

Vindt u dat SVHW de privacyregels overtreedt met de verwerking van uw persoonsgegevens? Dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.